RMC Testinformatie database

Informatie pagina

Werkgroep Fok & Advies

Welkom bij de Online Testinformatie database van de Rasclub Maine coon.

Deze publiek toegankelijke database heeft tot doel inzichtelijkheid te geven in de bij de Rasclub Maine Coon aanwezige testresultaten.

Functionaliteit

Het menu beschikt momenteel over 2 opties.

  1. Het zoeken naar testgegevens van een specifieke Maine Coon
  2. Testgegevens invoeren van een nog niet, in de database, opgenomen Maine Coon.

Een derde optie, het online aanpassen van gegevens van een reeds in de database aanwezige Maine Coons, zal zo snel mogelijk worden toegevoegd.

Aanwezige informatie

In deze database wordt enkel de meest recente , bij de RMC bekende, testuitslagen vermeld. Staat de kat of de uitslag van een specifieke test niet vermeld dan kan dit 2 dingen betekenen:

  1. De kat is nooit op genoemde afwijking(en) getest.

  2. De eigenaar heeft de kat wel getest maar de uitslagen niet naar de RMC gestuurd.

De informatie is in twee groepen onder te verdelen namelijk de standaard gegevens van de kat en de testgegevens van de kat.

Standaard gegevens

Naast testresultaten worden er ook standaard gegevens verstrekt welke Maine Coon het betreft. De, op dit moment, opgenomen gegevens zijn;

Test informatie

In de database worden uitslagen vermeld van de volgende afwijkingen:

Bij de uitslagen wordt, middels een legenda, een korte beschrijving gegeven over de wijze waarop de testen en de resultaten tot stand komen. Hiervoor klikt u op het ikoon. Voor meer informatie over de afwijkingen zelf en de leeftijd waarop geadviseerd wordt om te testen verwijzen we u naar de volgende desbetreffende artikelen. Deze zijn te vinden, via het hoofdmenu, onder de artikelen van de werkgroep Fok & Advies.

 

Deelname en opgeven testgegevens

Deelnemen is mogelijk voor een ieder die zijn of haar Maine Coons test. Het opgeven van testgegevens is eenvoudig;

U vult de gegevens van de door u geteste Maine coon in in het daartoe beschikbare Online formulier.

U stuurt, binnen 30 dagen, kopieën van de testgegevens en stamboom naar;

Rasclub Maine Coon
t.a.v. Fok & Advies testgegevens

Casper Verdellenstraat 26
5988 BK Helden

U kunt ook electronische kopieën sturen naar testdatabase@rasclubmainecoon.org. Wanneer deze van voldoende kwaliteit zijn (goed leesbaar!),worden deze geaccepteerd. Indien de kwaliteit niet afdoende is, worden de gegevens niet geaccepteerd en krijgt u het verzoek om goed leesbare kopieën op te sturen. De beslissing of de electronische gegevens geaccepteerd kunnen worden, is aan de RMC en hier is geen discussie over mogelijk.

Na ontvangst van de testgegevens en de stamboom worden deze door de werkgroep Fok & Advies geverifieerd. Als de informatie correct is zal deze worden vrijgegeven in de database. Verificatie & vrijgave is afhankelijk van de aanvoer van de testen en de beschikbare tijd van de vrijwilligers die zich hiermee bezig houden. In principe wordt uitgegaan van maandelijkse verwerking.

 

Vragen & informatie

Vragen over het gebruik van, of informatie over, de Testinformatie database kunt u stellen via:
testdatabase@rasclubmainecoon.org